AUSSIE: DOWN UNDER

Tijdens Miriam’s jeugd was Australië dé bestemming waar ze steeds een werkje over maakte. Nog steeds is ze gepassioneerd door het verre Down Under.  Een tocht doorheen dit land hangt grotendeels af van de tijd die je ervoor kan uittrekken. Wij raden steeds een minimum van 3 weken aan.  

Voor je eerste bezoek aan Australië raden we Darwin aan als startlocatie.  Zo kan je verder naar beneden reizen richting Ayers Rock. Ook al mag je de rotsformatie niet meer beklimmen zoals vroeger, het blijft een mooi rood natuurfenomeen met een geweldige uitstraling. Vervolgens vlieg je best door naar Cairns om langsheen de Oostkust via het Great Barrier Reef en andere natuurwonderen helemaal naar het Zuiden te reizen.  

Mocht er nog tijd over zijn, is een uitstap richting Tasmanië altijd de moeite waard. Hier kom je in een totaal ander landschap terecht. Tasmanië zelf kent 3 grote gebieden die niet te vergelijken zijn met elkaar en waar je schitterende trektochten kan maken. 

De stad Sydney is een mooie afsluiter en zeker een must-see op je tocht Down Under. Houd er wel rekening mee dat Sydney een drukke stad is. Kom je liever tot rust op een uniek plekje? Dan kent Ayoka dé hot spots om dit te verwezenlijken. Neem afscheid van het land van de Aboriginals in alle comfort.